Cursus : Workshop Aansprakelijkheid

vrijdag 01 juli 2016 om 11:00

Deze workshop wordt georganiseerd in samenwerking met D & O. De eindtijd is 15.00u. Er wordt u door de Zeeuwse een lunch aangeboden.

 

Doelgroep: Adviseurs schade zakelijk

 

Inhoud van de workshop

Of het nu gaat om werkgeversaansprakelijkheid, bestuurdersaansprakelijkheid of cyberaansprakelijkheid de ontwikkelingen gaan snel. De wetgeving verandert, nieuwe jurisprudentie verschijnt en aanbieders passen hun producten aan. Bij al die verschillende bedrijven waar u komt en die onderling sterk kunnen verschillen, wordt u geacht toch telkens weer te herkennen waar aansprakelijkheden zich kunnen voordoen om vervolgens met uw relatie te kijken hoe deze risico’s beperkt kunnen worden en waar een verzekering noodzakelijk is.

 

In deze workshop aansprakelijkheid voor de adviseur schadeverzekeringen zakelijk worden theorie en praktijk samengebracht. U bent na afloop weer helemaal up-to-date voor wat betreft uw noodzakelijke kennis op het gebied van:

 

Werkgeversaansprakelijkheid:

 

  • Aansprakelijkheid bij inhuur ZZP-er

  • Arrest Hof Den Bosch van 12 augustus 2014 (“Haas/konijn arrest”)

 

 

Productaansprakelijkheid:

 

  • Import van buiten de EER (bijvoorbeeld door webwinkels)
  • 3D-printing en aansprakelijkheid

 

Bestuurdersaansprakelijkheid:

 

  • Aansprakelijkheid medebestuurder voor algemene gang van zaken

  • Onbehoorlijke taakvervulling

 

 

Milieuaansprakelijkheid:

 

  • Risicoaansprakelijkheid als gevolg Environmental Liability Directive (ELD)

  • ELD en de dekking van de MSV (Milieuschadeverzekering)

 

 

Cyberaansprakelijkheid:

 

  • Gevolgen invoering meldplicht datalekken

 

 

Van u als adviseur schadeverzekeringen zakelijk wordt verwacht dat u overzicht hebt en houdt over bovengenoemde onderwerpen. In deze workshop wordt daarom per aandachtsgebied de actuele en relevante wetgeving en jurisprudentie behandeld. De kunst is om de theoretische kennis te vertalen naar de alledaagse adviespraktijk. Die vaardigheden gaat u vergroten door tijdens de workshop in kleine groepjes aan de slag te gaan met de casuïstiek. Op deze manier gaan theorie en praktijk elkaar ontmoeten. Die ervaring kunt u daags na de bijeenkomst absoluut weer gebruiken in uw contacten met zakelijke relaties over aansprakelijkheidsonderwerpen!

 

 

Deze workshop is interessant voor de adviseurs schadeverzekeringen zakelijk die net iets meer over aansprakelijkheid willen weten en kunnen toepassen dan de adviserende concurrent. Maar ook voor een beginnend adviseur schade zakelijk, die advies over aansprakelijkheid tot speerpunt heeft gemaakt of gaat maken is deze bijeenkomst zeker aan te raden.

 

 

Locatie

De Zeeuwse Verzekeringen, Houtkaai 11 in Middelburg

Docent

Mevr. Anita Hol-Bubeck

Kosten leden

€ 95,-

14 inschrijvingen

Minimum aantal inschrijvingen

15

Maximum aantal inschrijvingen

15

Terug