Assurantie Club Zeeland

Assurantie Club Zeeland is opgericht in 1949 met als doel ‘het bevorderen van kennis van het verzekeringswezen en van de assurantiewetenschap in de ruimste zin’.

Na 70 jaar is deze doelstelling nog steeds de basis van het bestaan, maar het werkterrein heeft zich in loop der jaren uitgebreid tot de gehele financiële dienstverlening. De leden zijn werkzaam bij verzekeringsmaatschappijen, bij banken en expertisebureaus, als intermediair, in hypotheek- en pensioenadvisering en binnen accountancy.


In deze snel veranderende wereld voorziet de club in een duidelijke behoefte. Met als streven kennisvergaring zo dicht mogelijk bij huis beschikbaar te krijgen, worden actief workshops en lezingen georganiseerd. Lezingen in de vorm van lunchbijeenkomsten zijn daarbij favoriet, waarbij veel ruimte is voor informele contacten om de band tussen de leden onderling in goede conditie te houden.

Assurantie Club Zeeland is aangesloten bij de Federatie van Assurantieclubs en zorgt met ruim 20 zusterverenigingen voor een sluitend landelijk netwerk. Initiatieven binnen dit netwerk bieden de leden van de club(s) toegevoegde waarde op het gebied van opleidingen.