Workshop : Workshop Bijzondere particulieren risico’s

donderdag 23 november 2017 om 13:30

De aard en de soort risico’s die particulieren lopen verschuift in de loop van de jaren door de veranderende persoonlijke levensomstandigheden van mensen, maar de risico’s van de nieuwe technische mogelijkheden veranderen ook. Enerzijds omdat de gebruiksgoederen veranderen, maar anderzijds ook omdat bijvoorbeeld via internet goederen gemakkelijker geruild, verkocht, gekocht en geleend worden. De particulier is zich niet altijd bewust van de gevaren die deze nieuwe risico’s met zich meebrengen.

De volgende onderwerpen worden uitgelicht:

• Het bezits- en gebruiksrisico rondom moderne (ge- en verhuurde, uit- en geleende) fietsen, zoals een Highspeed of een gewone E-bike.

• De gevolgen van de risico’s rondom het delen, verhuren en ruilen van goederen.(via internet). Bijvoorbeeld schade tijdens woningruil in een vakantieperiode of het lenen of huren van een caravan of een vakantiewoning.

• De risico’s rondom het bezit en gebruik van lucht- en vaartuigen. Bijvoorbeeld wie is verantwoordelijk voor een schade veroorzaakt een drone of een waterscooter.

• De gevolgen van een schade aan en door een 3D print die door of voor een particulier is geprint. Wie is aansprakelijk voor die schade?

• De bijzondere risico’s rondom het bezit van dieren. Heeft een verzekerde bijvoorbeeld een hond die op de lijst van ‘risicohonden’ voorkomt? Wat zijn de gevolgen daarvan?

 

N.B. Bij de genoemde onderwerpen worden ook de wettelijke voorschriften ( wat wel en niet is toegestaan), de eventuele verzekeringsplicht en de verzekeringsmogelijkheden besproken.

 

Deelnemers kunnen vooraf eventueel zelf ook nog andere, niet in de opsomming genoemde, risico’s aanmelden zodat die tijdens de workshop ook aan de orde kunnen komen!

 

Locatie

Veldsink, Park Veldzigt 75 in Middelburg

Docent

Anita Hol-Bubeck

Kosten leden

€ 99,-

7 inschrijvingen

Minimum aantal inschrijvingen

11

Maximum aantal inschrijvingen

15

Terug