maandag 21 januari 2019

Uitnodiging workshop: Opruimkosten, hoe zit dat nou ook alweer?

Assurantieclub Zeeland biedt, in samenwerking met DFO, haar leden de workshop “opruimkosten” aan. Wegens de grote belangstelling is er een 2e sessie georganiseerd.

Wat kunt u verwachten?
Hoe zit dat nou ook alweer met de consequenties van plotselinge of geleidelijke verontreiniging; opruimkosten op eigen terrein of bij derden en risicoaansprakelijkheid dan wel schuldaansprakelijkheid bij milieuschade? Genoeg ingrediënten om een workshop te verzorgen waarbij vanuit diverse invalshoeken en met heel veel praktijkvoorbeelden het onderwerp opruimkosten behandeld zal worden.

De volgende onderwerpen komen (onder meer) aan bod:

  • Hoe zit het met de zorgplicht van de verzekeringsadviseur bij opruimkosten?
  • Zijn de verzekerde sommen voor opruimingskosten afdoende of kan de zorgplicht van de assurantieadviseur aan de orde komen als de opruimingskosten de pan uit rijzen door overheidseisen of anderszins?
  • Kunnen de kosten voor de ontmanteling van een ontdekt drugslab op een brandpolis of milieuschadeverzekering worden verhaald in het kader van de dekking voor opruimingskosten?
  • Waarom is de ene asbestbrand de andere niet en staan de kranten vol bij bepaalde milieu-incidenten, terwijl andere grote vervuilingskwesties amper de pers halen?
  • Zijn er adviezen te geven over hoogte te verzekeren som aan opruimingskosten?
  • Wat is verschil tussen opruimingskosten en saneringskosten?

Inschrijven voor de extra sessie kan tot uiterlijk 1 maart 2019 via deze link.

Datum & tijd
Donderdag 11 april 2019 van 09.00 tot 12.00 uur.

Locatie
De Zeeuwse, Houtkaai 11, Middelburg

Docent
Ron Walbeek NIVRE-re schade expert (Introductie & LinkedIn)

Kosten leden
€ 95,- (betaling = betalingsverplichting)

Terug